Eggplant with kabanos and figs
1 bakłażan
1 zielony pomidor
0,5 papryka czerwona
2 kabanosy wieprzowe
1 łyżeczka ketchup
1 cebula
2 łyżki majonez
1 świeża figa
10 dag mozzarella
sól
pieprz czarny
chilli
oliwa z oliwek
aceto balsamico di Modena
Wykonanie.
Bakłażana pokroić na plastry, posolić, odstawić na 30
minut.
Zielony pomidor, paprykę, cebulę i kabanosy, pokroić na
mniejsze kawałki, włożyć do malaksera i zmiksować. Do otrzymanej pasty dodać
majonez, ketchup i przyprawy. Wszystko
dobrze wymieszać.
Z plastrów
bakłażana zmyć sól. osuszyć papierem kuchennym i posmarować każdy
plaster marynatą oliwy z oliwek i aceto balsamico di Modena. Plastry grillować
na patelni, posmarować pastą. Na wierzch położyć plaster świeżej figi, posypać
tartą mozzarellą i zapiec pod grillem 8 - 10 minut.
Super i wygląda bardzo apetycznie :D
OdpowiedzUsuń