Souffle with
couscous with fruit.
2 szklanki
świeżych owoców
2 szklanki
mleka
1 szklanka
kaszy kuskus
4 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka
cukru waniliowego
Wykonanie.
Przygotować
owoce, wiśnie, agrest, jagody, porzeczki.
Formę do
zapiekania wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Kuskus zalać
wrzącym mlekiem. Odstawić na 5 min, aby napęczniał.
Żółtka utrzeć z
cukrem i cukrem waniliowym i wymieszać z kuskusem.
Dodać owoce, wymieszać.
Białka ubić na
sztywną pianę i połączyć z masą kuskus.
Masę przełożyć
do formy .Piec w temp.180stop.25 minut.
Suflet jest wyśmienity na gorąco, podobnie zimny. Zimny w 100% zastąpi
ciasto, można kroić.
Interesująca propozycja.Kuskus z owocami na pewno jest pyszny.
OdpowiedzUsuń