.

środa, 23 lipca 2014

Suflet z kaszy kuskus z owocami.


Souffle with couscous with fruit.


 Składniki.
2 szklanki świeżych owoców
2 szklanki mleka
1 szklanka kaszy kuskus
4 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego

Wykonanie.
Przygotować owoce, wiśnie, agrest, jagody, porzeczki.
Formę do zapiekania wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Kuskus zalać wrzącym mlekiem. Odstawić na 5 min, aby napęczniał.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszać z kuskusem.
Dodać owoce, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą kuskus.
Masę przełożyć do formy .Piec w temp.180stop.25 minut.


Suflet jest wyśmienity na gorąco, podobnie zimny. Zimny w 100% zastąpi ciasto, można kroić.

1 komentarz:

  1. Interesująca propozycja.Kuskus z owocami na pewno jest pyszny.

    OdpowiedzUsuń