Carpaccio with
cucumber.
2 ogórki
małosolne
3 łyżki oleju
arachidowego
1 łyżka octu
winnego
1 ząbek czosnku
ostra
papryka-szczypta
1 łyżka listków
bazylii
gałązka koperku
50 g łososia
wędzonego
1 łyżeczka soku
z cytryny
sol, pieprz
Wykonanie.
Ogórki
małosolne, najlepiej dwudniowe, pokroić w cienkie plasterki.
Ułożyć na
talerzu.
Utrzeć ocet ze
zmiażdżonym czosnkiem ,papryką i posiekaną bazylią oraz olejem .Doprawić solą i
pieprzem.
Polać ogórki i
odstawić na 30 minut.
Łososia pokroić
w paski i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na talerzu z ogórkowym carpaccio .
Ta mała
przekąska świetnie smakuje z białym chlebem z masełkiem.
PS. Moje ogórki
nie są już małosolne, ale przekąska też była wspaniała.
Bella presentazione e buon gusto !!! Buona giornata e a presto !!! :) Claudia
OdpowiedzUsuńjak pięknie podane!
OdpowiedzUsuńjak zawsze ładnie podane i coś nowego
OdpowiedzUsuńJak dla mnie idealnie.
OdpowiedzUsuńJak zawsze pięknie podane!
OdpowiedzUsuń