Stir-fry with green peas.
30 dag groszek cukrowy
0,5 cukinia
0,5 papryka czerwona
0,5 ogórek świeży
1 cebula
0,5 por część biała
3 ząbki czosnek
5 pomidorki koktajlowe
10 dag makaron chow mein noodles
10 dag sos boemboe
olej do smażenia
sól
Wykonanie.
Cebulę, czosnek,
por , paprykę pokroić w paski, przesmażyć na woku. Dodać cukinię i
ogórek, na koniec pomidorki przekrojone na połówki. Całość wymieszać z gotowym orientalnym sosem boemboe i azjatyckim makaronem,( który wcześnie trzeba zalać
na 4 minuty wrzątkiem i odcedzić). Całość dusić 4 minuty. Wyłożyć na
ogrzany półmisek.
Na koniec przesmażyć szybko (około 3 minuty) groszek cukrowy i rozłożyć na makaronie z
warzywami. Solimy jedynie groszek po przesmażeniu.
Fajny lekki posiłek:)
OdpowiedzUsuńPycha, a do tego wyglada swietnie! :)
OdpowiedzUsuńmniam już jem oczami,pewnie w realu jest bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam to! zgraliśmy się idealnie, bo sama dzisiaj jadłam coś podobnego na kolację:)
OdpowiedzUsuńZ groszkiem cukrowym :) Mniam!
OdpowiedzUsuńZ groszkiem cukrowym :) Mniam!
OdpowiedzUsuń