Rolls of chicken with spinach.
Składniki.
5 dag świeży szpinak
4 pomidor suszone z zalewy
1 ząbek czosnku
0,5 cebula
przyprawa do dań Kucharek
pieprz biały
Sos.
5 szt grzyby boczniaki
0,5 cebula
100 ml bulion grzybowy
50 ml śmietana 36%
pieprz czarny
Wykonanie.
Piersi z kurczaka rozbić przez folię, doprawić.
Ząbek czosnku i cebulę drobno pokroić w kostkę.
Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć wszystko razem. Doprawić przyprawą do dań Kucharek i pieprzem.
Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w
ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia.
Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190 oC. Po 20 minutach
odwinąć, wyjąć z folii i zapiec pod grillem około 5 minut.
W czasie pieczenia rolek, zrobić sos.
Cebulę pokroić w kostkę, boczniaki w paski. Przesmażyć na
patelni, doprawić, podlać bulionem grzybowym, poddusić i dodać śmietanę, zredukować.
Rolki z kurczaka podać polane sosem.
Chętnie zjadłabym takie rolki na obiad. Już mi pachnie ten sos z boczniaków.... :)
OdpowiedzUsuńsosu z boczniaków brzmi bardzo smakowicie- nie robiłam jeszcze i koniecznie muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńmiłej niedzieli:)
sos bardzo mnie zainteresował:) całe danie wygląda oczywiście bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńJakie to musi być pyszne!!!!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam roladki z kurczaka!
OdpowiedzUsuń