.

poniedziałek, 23 czerwca 2014

Arbuzowy deser.


Watermelon dessert.


1/2 arbuz czerwony
1/2 arbuz żółty
250 g winogron ciemnych

Sos.
50 ml winiaku
3 łyżki  aceto balsamico krem
1 łyżeczka cukru

Z arbuzów wydrążyć kulki.
Łupinę arbuza wyciąć ozdobnie. Napełnić ją kulkami arbuza czerwonego i żółtego oraz winogronami.
Składniki sosu wymieszać i polać nim deser. Schłodzić. Przed podaniem wymieszać. Posypać świeżą miętą.



8 komentarzy:

  1. pycha!! wygląda obłędnie, a porcyjka prawie dla mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. taki deser zachwyci każdego:) piękny!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pięknie, fajne równiutkie kuleczki ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniała letnia radość:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. No cały Ty - perfekcja w wykonaniu i smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. proste a jak świetnie się prezentuje:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda przepięknie, aż szkoda jeść :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. widać że to robiła wprawiona ręka, takie miseczki to ja bym codziennie chciała

    OdpowiedzUsuń