Apple pie with
mango.
Składniki.
125 g masła
1/2 szkl .cukru
3 jajka
1 łyżeczka
proszku
1 łyżka soku z
cytryny
150 g cukru
1 mango
1 słoik musu
jabłkowego
Wykonanie.
Mąkę przesiać z
proszkiem.
Dodać masło, posiekać
i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min.
Dno tortownicy
wyłożyć ciastem, nakłuć.
Piec w
temp.180 stop. 20 min.
Na upieczone
ciasto wyłożyć mus jabłkową.
Z 3 białek ubić
pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się
cukru.
Owoc mango
pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany.
Pianę z mango
nałożyć na jabłka.
Piec do
zarumienienia się bezy w temp.150 stop.
Po prostu wow! :))
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie częstujesz od rana. Pasuje akurat do porannej kawy. Lubię ciasta z bezą na wierzchu :)
OdpowiedzUsuńZ mango to musi być pyszne. Takie szarlotki z bezą są najlepsze na ciepło.
OdpowiedzUsuńWspaniały przysmak, a beza to fantastyczny pomysł:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUn pastel delicioso ¡¡¡ tiene un corte espectacular, es una receta estupenda. Un saludo.
OdpowiedzUsuńjak zwykle u Ciebie coś pysznego, a ta beza jak ładnie zrumieniona :)
OdpowiedzUsuńThis is amazing. One small piece of this would be very satisfying. Thanks for the recipe. I translated it with the following link: http://translate.google.com/translate?depth=1&hl=en&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://edicook.blogspot.com/2014/05/szarlotka-z-mango-w-bezie.html
OdpowiedzUsuń