.

czwartek, 22 maja 2014

Szarlotka z mango w bezie.


Apple pie with mango.


Składniki.
250 g mąki krupczatki
125 g masła
1/2 szkl .cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku
1 łyżka soku z cytryny
150 g cukru
1 mango
1 słoik musu jabłkowego

Wykonanie.
Mąkę przesiać z proszkiem.
Dodać masło, posiekać i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min.
Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć.
Piec w temp.180 stop. 20 min.
Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową.
Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru.
Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany.
Pianę z mango nałożyć na jabłka.
Piec do zarumienienia się bezy w temp.150 stop.



7 komentarzy:

  1. Bardzo smakowicie częstujesz od rana. Pasuje akurat do porannej kawy. Lubię ciasta z bezą na wierzchu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z mango to musi być pyszne. Takie szarlotki z bezą są najlepsze na ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały przysmak, a beza to fantastyczny pomysł:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Un pastel delicioso ¡¡¡ tiene un corte espectacular, es una receta estupenda. Un saludo.

    OdpowiedzUsuń
  5. jak zwykle u Ciebie coś pysznego, a ta beza jak ładnie zrumieniona :)

    OdpowiedzUsuń
  6. This is amazing. One small piece of this would be very satisfying. Thanks for the recipe. I translated it with the following link: http://translate.google.com/translate?depth=1&hl=en&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://edicook.blogspot.com/2014/05/szarlotka-z-mango-w-bezie.html

    OdpowiedzUsuń