Pork chop with sausage.
45 dag schab b/kości
10 dag mozzarella
3 szt parówki
3 łyżeczki majonez
Przyprawa do dań Kucharek
pieprz
3 łyżki mąka
1 jajko
8 dag bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie.
Schab pokroić na 3 kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą
do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu,
posypać startą mozzarella i położyć na
każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i
bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do
zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą
kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem.
Młoda kapusta z
pomidorami i boczkiem.
1 młoda kapusta
1,5 szt. cebula
15 dag boczek wędzony
2 pomidory
5 dag masło
1 p. koperek
przyprawa do dań Kucharek
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie.
Kapustę pokroić, włożyć do garnka, posypać przyprawą
kucharek, podlać małą ilością wody i
gotować na małym ogniu. Dodać
5 dag masła i dusić. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać
do kapusty. Z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dusić
na małym ogniu około 15 minut, pod koniec dodać posiekany koperek. Doprawić
świeżo zmielonym pieprzem. Jeżeli ktoś
lubi może zrobić i dodać zasmażką, osobiście wolę bez.
fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMłodą kapustę to bym zjadła w twoim wykonaniu. Schabowe też pierwsza klasa z paróweczką :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń