Marinated shrimp
with black lentils.
Składniki.
7 dużych krewetek
1 łyżeczka
przyprawy Kucharek
Marynata.
125ml oliwy z
oliwek
80ml soku z cytryny
2 łyżki musztardy
ziarnistej
2 łyżki miodu
2 łyżki koperku
Sos jogurtowo koperkowy
150g jogurtu
gęstego
2 łyżki koperku
posiekanego
1/2 łyżki soku z
cytryny
1 łyżka kaparów
konserwowych
1 ząbek czosnku
zmiażdżony
Wykonanie.
Obrać krewetki
zostawiając ogonki i jeżeli chcemy głowy. Delikatnie naciąć grzbiet i usunąć
czarną żyłkę zaczynając od głowy.
Składniki marynaty
wymieszać i polać nią krewetki. Marynować 1 h, przewracając od czasu do
czasu.
Soczewicę zalać
zimną wodą ,dodać przyprawę Kucharek i gotować, aż będzie miękka (15 min),
dolewając w trakcie gorącej wody.
Zamarynowane
krewetki smażyć na rozgrzanym grillu, lub patelni około 3 min, aż będą
różowe i upieczone w środku.
Składniki
sosu wymieszać i podać do soczewicy z krewetkami.
na krewetki nie musisz mnie zapraszać:) biorę ten zestaw bez zastanowienia!
OdpowiedzUsuńpięknie podane :)
OdpowiedzUsuń