.

niedziela, 16 lutego 2014

Babeczki z chilli.


Kruche babeczki ,wytrawne.

Składniki:
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
1 jajko
1 żółtko
1 łyżka jogurtu greckiego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sól szczypta
Ciasto zagnieść, wylepić  natłuszczone foremki i upiec.
Nadzienie:
250ml śmietany kremowej
2 łyżki sosu chilli z limonką i kolendrą
2 łyżki brandy
2 łyżki posiekanych pistacji
gronka porzeczki lub fileciki grapefruita
oliwki
Śmietanę ubić ,delikatnie połączyć z sosem chilli i brandy .Śmietaną wypełnić upieczone spody ,dodać oliwki ,udekorować gronkami porzeczek lub filecikami grapefruita i posypać pistacjami.

6 komentarzy:

  1. Urocze te babeczki. Chętnie sięgnęłabym po jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. una maravillosa explosión de sabores!! Genial!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie podane jak zawsze. No ale w końcu profesjonalista serwuje :-) pozdrawiam i porywam jedną

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezwykle kuszące te twoje babeczki Krzysiu :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda to przepięknie :) a chilli z pewnością dodaje charakteru tym babeczkom

    OdpowiedzUsuń