Kruche
babeczki ,wytrawne.
Składniki:
1 kostka
margaryny
2 szklanki
mąki
1 jajko
1 żółtko
1 łyżka
jogurtu greckiego
1 płaska
łyżeczka proszku do pieczenia
Sól
szczypta
Ciasto
zagnieść, wylepić natłuszczone foremki i
upiec.
Nadzienie:
250ml śmietany
kremowej
2 łyżki
sosu chilli z limonką i kolendrą
2 łyżki
brandy
2 łyżki
posiekanych pistacji
gronka
porzeczki lub fileciki grapefruita
oliwki
Śmietanę
ubić ,delikatnie połączyć z sosem chilli i brandy .Śmietaną wypełnić upieczone
spody ,dodać oliwki ,udekorować gronkami porzeczek lub filecikami grapefruita i
posypać pistacjami.
Urocze te babeczki. Chętnie sięgnęłabym po jedną :)
OdpowiedzUsuńuna maravillosa explosión de sabores!! Genial!!
OdpowiedzUsuńwygląda super!
OdpowiedzUsuńPięknie podane jak zawsze. No ale w końcu profesjonalista serwuje :-) pozdrawiam i porywam jedną
OdpowiedzUsuńNiezwykle kuszące te twoje babeczki Krzysiu :-)
OdpowiedzUsuńwygląda to przepięknie :) a chilli z pewnością dodaje charakteru tym babeczkom
OdpowiedzUsuń