Paccheri with meat.
Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych
krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem,
mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.
Składniki:
10 szt. paccheri
15 dag mięso mielone
5 dag ser żółty mozzarella
1 cebulka
1 łyżka śmietana 18%
1 żółtko
1 ząbek czosnku
oregano
papryka ostra
sól, pieprz
Panierunek:
1 jajko
bułka tarta
frytura do smażenia
Wykonanie:
Paccheri ugotować
al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe
składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce,
jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju.
Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym.
oj dzięki Kris, a ja właśnie zastanawiałam się nad dzisiejszym obiadem, super :)
OdpowiedzUsuńnie będę teraz spać po nocach, tylko marzyć o takim daniu:D koniecznie muszę gdzieś dostać ten makaron i wypróbować tego specjału! danie wygląda genialnie! Na pierwszy rzut oka można się pomylić i wziąć ten makaron za krokiety:D
OdpowiedzUsuńmmm uwielbiam coś takiego!
OdpowiedzUsuńale to musi być smaczne! makaron uwielbiam, a jak z pysznymi dodatkami to już w ogóle niebo w gębie:)
OdpowiedzUsuńale to efektownie wygląda, z pewnością coś dla mnie
OdpowiedzUsuńPysznie i pięknie!! a jak jeszcze chrupiąco to już na pewno to danie przygotowałeś dla nas:))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
świetnie się prezentuje!:)
OdpowiedzUsuń