.

piątek, 15 lutego 2013

Grillowana biała cebula z serem gorgonzola.


Z cyklu - małe szybkie przekąski.






4 porcje:
Ser gorgonzola Firmy Food&Joy

1 biała cebula
12 dkg ser gorgonzola [TUTAJ]
8 czarnych oliwek [TUTAJ]
2 łyżki  zagęszczonego octu balsamicznego
1 łyżka oliwy do posmarowania patelni grillowej






Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić na 4 plastry. Patelnię grillową przesmarować olejem i grillować cebulę  z obu stron.
Na każdy  grillowany plaster cebuli położyć  po  ok. 3 dkg sera gorgonzola, albo innego  sera pleśniowego, dodać  po 2 czarne oliwki . Polać  zgęszczonym octem balsamicznym.




8 komentarzy:

  1. elegancka przystawka:) podoba mi się:)

    OdpowiedzUsuń
  2. danie prezentuje się rewelacyjnie ;) grillowany serek smakuje pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna przekąska na imprezę:-) A dekoracja rewelacja:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla tego serka skusze sie!!!
    Serdecznosci
    Judith

    OdpowiedzUsuń
  5. wszystkie składniki jakie lubię. idealna przystawka na zimę, w końcu cebula ma właściwości antybakteryjne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pięknie podane:) bardzo lubię smażoną i gotowaną cebulkę a z serem to już dla mnie połączenie rewelacja:D

    OdpowiedzUsuń
  7. wspaniale się prezentuje :) fajna przystawka!

    OdpowiedzUsuń
  8. przekąska doskonała jak dla mnie, pysznie i szybko :)

    OdpowiedzUsuń