.

środa, 18 maja 2011

Bratki w cukrze.

Bratki miniaturowe w cukrze.


Wiosna, chociaż ospała zakwita bratkami. Bratki są kwiatami jadalnymi. Ich lekko winny smak podnosi walory dań ,a widok zachwyca.
Bratki w cukrze stanowią ładną dekorację ciast szczególnie zimą, bo wiosną upajamy się pięknem świeżych.

 








Świeże bratki, fiołki obsypać cukrem pudrem i suszyć około 40min w temp.50stop.
Przechowywać w suchych pojemnikach, słoiczkach.

3 komentarze:

  1. Wow! Kwieciście u ciebie i bardzo pysznie! :) świetne przepisy! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj jak ja chciałabym mieć takie eko kwiatki które można by w ten sposób zachować na zimę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam kwiatków.. szkoda , że nie mam bratków, z chęcią bym zjadła...

    OdpowiedzUsuń