Cupcake
yoghurt with kiwi in a spicy syrup
400 ml
jogurtu naturalnego
2
łyżki cukru pudru
1
łyżeczka cukru waniliowego
2
łyżeczki żelatyny
4
mandarynki
10
dag cukru
50
ml soku pomarańczowego
1 łyżka słodko-pikantnego sosu chilli
Wykonanie.
Żelatynę
namoczyć i rozpuścić.
Obrane
kiwi przekroić na pół. Włożyć do opłukanych miseczek, foremek itp.
Jogurt
zmiksować z cukrami i żelatyną.
Masę
przelać do miseczek wokół kiwi. Odstawić do stężenia.
Mandarynki
sparzyć i pokroić w cienkie plasterki.
Gotować
na małym ogniu, przez 5 minut w syropie z cukru, soku pomarańczowego i
sosu chilli.
Babeczkę
z kiwi przełożyć na talerzyk i polać syropem z mandarynkami.
Chef I love your dessert recipes.....thank you for sharing
OdpowiedzUsuńświetny deser:)
OdpowiedzUsuńzjadłabym!
OdpowiedzUsuńBuonissimooooo.... !
OdpowiedzUsuń