.

wtorek, 8 lipca 2014

Szaszłyk z indyka i kiełbasy.


Shish kebab with turkey and sausages.





Składniki.
4 szt. kiełbasa śląska
40 dag. pierś z indyka
2 łyżki przyprawy klasycznej  do grilla Prymat
1 łyżka przyprawy ziołowej  do grilla Prymat
olej
3 ząbki czosnku

Wykonanie.
Pierś z indyka pokroić w plastry. Lekko rozklepać. Olej wymieszać z klasyczną przyprawą do grilla Prymat, dodać posiekany czosnek i marynować plastry indyka około 1 godziny.
Kiełbasę posypać ziołową przyprawą do grilla.
Kiełbasę i kawałki piersi z indyka, nabić na szpadki ( patyczki) i grillować około 15 minut.


9 komentarzy:

  1. Ottimi e anche se è mattina presto, ne mangerei uno !!! Claudia

    OdpowiedzUsuń
  2. Perfectos para estos meses de verano y seguro que con un sabor extraordinario gracias a la barbacoa. Un abrazo!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Niby prosty przepis, a jaki rewelacyjny na grilla. Na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  4. O kurde ale gajna propozycja podania :)))))
    Przepis zapisuję i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmmmmmm ale to pięknie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Szaszłyki to ja bardzo oj bardzo lubię. Smaki mi narobiłeś :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czemu u ciebie nawet proste potrawy tak ślicznie wyglądają?!

    OdpowiedzUsuń