.

sobota, 27 lipca 2013

Sałatka z zielonej cukinii.



Sałatka genialna w swojej prostocie i szczególnie smaczna teraz, kiedy mamy młode cukinie.

Cukinię kroimy na cienkie plasterki i polewamy delikatnym sosem pomarańczowym lub innym ostrzejszym.

Sos.
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka balsamico białego
2 łyżki soku z pomarańczy

Składniki sosu utrzeć i posypać białym pieprzem młotkowanym.



5 komentarzy:

  1. i już? No się nie napracuję przy niej za bardzo, mam akurat cukinię w lodówce :)dzieki za ispirację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam cukinię, a przepis szybki i prosty, ja dziś robiłam lacki z cukini z boczkiem(,kuchnia lidla,), również pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście ,prosta ,szybka i bardzo smaczna.Wiem ,bo już ją zrobiłam i zjadłam z wielką przyjemnością ! Krysia

    OdpowiedzUsuń