.

piątek, 17 maja 2013

Cukinia grillowana z wkładką.



Składniki :

1 średnia cukinia
1 opakowanie sera koziego lub feta
1 puszeczka filecików z anchovies
2 pomidory dojrzałe
1 mała cebula
25 g parmezanu
bazylia
sól, pieprz
oliwa



Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
Sos cukiniowo -  pomidorowy.
Pierwszy i ostatni plaster  razem ze skórką  pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .
Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno.

8 komentarzy:

  1. Fantastycznie wyglądają:) Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowite danie i pięknie podane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakowicie wygląda. Smakuje pewnie jeszcze lepiej mmm ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. I znowu nakapałam śliną na klawiaturę...

    OdpowiedzUsuń
  5. jak Ty to wszystko pięknie podajesz!!

    OdpowiedzUsuń