.

wtorek, 23 kwietnia 2013

Na patyku.





Plastry boczku nabić na długie patyki do szaszłyków. Podzielić na dwie części. Jedną część usmażyć  w cieście piwnym, drugą bez. Smażyć tak, żeby patyki bez boczku nie były zanurzone we fryturze.
Ciasto piwne
½ l mleko
½ piwo
1/6 k. drożdże
1 ł. Soli
¼ ł cukier
mąka

Odstawić na 5 godzin, następnie  wymieszać, maczać patyki z nabitym boczkiem i smażyć w gorącej fryturze.


6 komentarzy:

  1. na imprezową przekąskę genialne:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej, aż ma ochotę się wsadzić rękę w ekran!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super te patyki wyglądają :)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Super te patyki wyglądają :)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń