.

środa, 28 września 2011

Polędwiczki wieprzowe w szynce szwarcwaldzkiej na grillowanej cukinii.


Warkocz z polędwiczki wieprzowej, oczyścić z tłuszczu i błon. Posolić, dodać świeżo zmielony pieprz odstawić do lodówki na 30 minut. Cukinię pokroić w grube plastry posypać solą i ziołami prowansalskimi. Po 20 minutach osuszyć i grillować na patelni.
Polędwiczki wyjąć z lodówki i owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej, spiąć wykałaczką. Smażyć z obu stron po 2 minuty. Ułożyć na grillowanej cukinii i zapiec w piekarniku 12 minut. Na dwie minuty przed końcem zapiekania płożyć na każdej połowę pomidorka koktajlowego.
Można podać z dipem. Śmietanę kremówkę 36% ubić, lekko osolić dodać serek z pieprzem „ tartare”  i odrobinę koniaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz