.

wtorek, 4 stycznia 2011

Keks, który zawsze się udaje!


Składniki:

0,5szkl.cukru(może być puder)
3jajka
1szkl mąki
1,5łyżeczki proszku
60g migdałów,
125g orzechów laskowych,
125g fig,
125g cykaty pomarańczowej(smażona skórka)
250g rodzynek,
2łyżeczki cynamonu.

Jajka utrzeć z cukrem, dodać ćwiartki nieobranych migdałów i orzechów ,pasy fig, cykatę, rodzynki, cynamon oraz mąkę z proszkiem. Wymieszać, nałożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku (170-180 C) około 1 h.

3 komentarze:

  1. Do tego keksu można dodać bakalie najróżniejsze,dobrze smakują morele i daktyle.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście,udał się.Łatwy i dobry.

    OdpowiedzUsuń
  3. czy może być keks bez żadnego tłuszczu nie wierzę

    OdpowiedzUsuń