.

środa, 23 grudnia 2009

Chicken fajitas with salsa & guacamole soured cream - Kurczak w tortilli

Piersi z kurczaka pokroić w paski, posypać obficie przyprawą –fajita- przesmażyć, dodać pokrojoną w paski różnokolorową paprykę , pokrojoną w talarki cebulę, dodać 3-4 ząbki posiekanego czosnku, sól i jeszcze trochę przyprawy fajita. Wszystko poddusić, skropić cytryną, dodać odrobinę koncentratu pomidorowego i zagęszczone pomidory z kartonika. Trochę przestudzić i ułożyć na gorącej tortilli. Całość polać niedużą ilością kwaśnej śmietany, sosem guacamole i salsą. Dosłownie cieńkie paski tych sosów. Na całości rozłożyć trochę zielonych sałat. Najlepsze są gotowe miksy sałat. Całość zrolować .Tortillę można przekroić w połowie na ukos, a pomiędzy tortillę położyć na sposób angielski frytki. Do tego trochę zielonej sałaty z ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem i vinegrete. Jak na sposób angielski to obowiązkowo do frytek majonez. Osobiście wolę samą tortillę, jedynie z zieloną sałatą.
W skład przyprawy fajitas wchodzi – sól, cebula, papryka, cukier, sproszkowany czosnek, pieprz Cayenne, koleander, gałka muszkatowa, oregano, cynamon, skórka z lemonki .
Placki tortilli najlepiej kupić gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz