.

niedziela, 26 kwietnia 2009

Deser księdza prałata Henryka Jankowskiego


Ksiądz prałat Henryk Jankowski jest postacią kontrowersyjną , jedni postrzegają go jako człowieka dobrego serca i będą w tym trwać do końca. Inni jako sybarytę korzystającego z życia. Nie mnie oceniać księdza. Ja oceniłem deser który spożywa ksiądz. To jest to co ja lubię. Podaję oryginalny przepis.

Składniki:

Banany, kiwi, mandarynki, pomarańcze, brzoskwinie, rodzynki, orzechy, Czerna jagoda, powidła, biszkopt, bezy, wiórki kokosowe, czekolada, bita śmietana.

Sposób wykonania:

Na dno pucharka układamy, biszkopty, bezy, wiórki kokosowe i lody. Następnie przekładamy to bitą śmietaną i na wierzch kładziemy owoce i drugą warstwę bitej śmietany. Układamy kolejną warstwę owoców z orzechami i rodzynkami. Wierzch posypujemy pokruszonym biszkoptem i zalewamy trzecią warstwą bitej śmietany. Na trzustko kładziemy orzechy, jagody i powidła. Całość posypujemy wiórkami czekolady.

Deser jest bardzo smaczny, pełen witamin i na pewno dostarczy rozkoszy każdemu podniebieniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz