Cake,
green field
3
białka
10
dag sałaty mix
15
dag cukru
15
dag mąki
2
dag masła
6
orzechów włoskich
wanilia
25
dag dżemu agrestowego
250
ml śmietany kremówki
1
łyżeczka cukru pudru
Wykonanie.
Sałatę
sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zmiksować.
Białka
ubić na pianę dodając cukier.
Dodać
mąkę, wanilię, zmiksowaną sałatę, zmielone grubo orzechy i stopione masło. Dokładnie
wymieszać.
Masę
przełożyć do średniej ,natłuszczonej formy. Piec w temp.180 stopni 20 minut. Jeżeli
użyjemy sałatę bez buraczków ciasto będzie bardziej zielone. Tak wygląda spód
mojego.
Po
wystudzeniu posmarować dżemem agrestowym ,posmarować ubitą śmietaną z cukrem i
z zagęstnikiem i "zaorać" pole widelcem, tworząc bruzdy.
Ciasto
jest naprawdę smaczne i można wykorzystać białka .
Che meraviglia !!! Molto bella e chi sa quanto buona !!!
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń