Frozen chocolate
cake with ice cream cherry.
4 jajka
175 g cukru
100 g mąki
1 płaska
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
500 g lodów
wiśniowo-śmietankowych
50 g czekolady
Wykonanie.
Jajka utrzeć z
cukrem na pulchną masę.
Dodać mąkę
przesianą z proszkiem i kakao, wymieszać dokładnie.
i piec w
temp.180stop.przez 30 minut.
Zostawić w
formie do przestygnięcia i następnie wyjąć.
Ściąć z
wierzchu plaster o grubości 1 cm.
Z reszty za
pomocą noża i łyżki usunąć ciasto pozostawiając wokół i na dnie ściankę
grubości 1 cm.
Z zamrażalnika
wyjąć lody ,utrzeć łyżką, aż trochę zmiękną i wypełnić nimi ciasto.
Przykryć
wcześniej odciętym plastrem i zamrażać przynajmniej przez 2 h.
Dobrze smakuje
polane czekoladą.
Rada. Do tego ciasta dobre są też lody miętowo-czekoladowe.