Avocado with egg.
Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna
fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając
na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak
dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny.
Składniki.
1 awokado
2 małe jajka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
kilka kropel cytryny
Dojrzałe awokado przekroić, wyjąć pestkę, skropić
odrobiną soku z cytryny, posypać ziołami prowansalskimi. W miejsce po pestce
wbić jajko. Jeżeli mamy duże jajka, należy trochę powiększyć dziurkę po pestce. Zapiekać około 15 minut w
temp. 190oC. Podałem z kiełkami rzodkiewki.