Pancake rolls with
strawberries.
Składniki.
Ciasto naleśnikowe.
250ml mleka
2 jajka
szczypta soli
Nadzienie.
250g twarogu
śmietankowego
125ml śmietanki 30%
1 cukier waniliowy
1 łyżka cukru pudru
5 łyżeczek żelatyny
4 łyżki mleka
250g truskawek
Sos.
250g truskawek
2 plasterki
świeżego imbiru
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie.
Składniki na ciasto
naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut.
Na patelnię
naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na
drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników.
Ubić kremówkę z
cukrem pudrem.Twaróg zmiksować
i połączyć z
rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi
truskawkami.
Tężejącą masę
wyłożyć na naleśniki .
Zwinąć w rulon i
odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h.
Następnie pokroić w
plastry.
Truskawki na sos
blendować z cukrem i imbirem.
Roladki podawać z
sosem truskawkowym.