Upiec czekoladowy biszkopt wg swojego przepisu, niezbyt wysoki 4-5 cm.
Przekroić na 2 krążki. Z jednego wyciąć 4 okręgi o szerokości 2 cm. Można wykorzystać talerzyki o różnej średnicy. Na cały krążek ułożony w tortownicy ,nałożyć okrąg 2 i 4.
Powstałe puste miejsca wypełnić ubitą śmietaną .Następnie nałożyć okręgi 1 i 3 i znowu puste miejsca wypełnić śmietaną.
Wierzch dekorować dowolnie.
Mój przepis na mały biszkopt.
5 jajek
3 łyżki mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem, dodać ubite żółtka, delikatnie wymieszać. Dosypać przez sitko pozostałe składniki i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Piec w temp.160stopni około 40 min. Biszkopt można nasączyć ponczem.