Cordon Bleu with eggplant.
Składniki.
4 plasterki wędzonego białego sera
4 plasterki szynka gotowana
sól
pieprz
tymianek
zioła prowansalskie
olej do smażenia
0,5 szklanki bułka tarta
1 jajko
Wykonanie.
Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30
minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana
osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać pieprzem i
ziołami, położyć na papierowy ręcznik, w
celu usunięcia nadmiaru tłuszczu.
Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i
szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów.
Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze
raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.