Summer
mushrooming.
1 płat ciasta
francuskiego
300 g malin
200 ml śmietany
36%
2 łyżeczki
cukru pudru
jajko do
posmarowania
Wykonanie.
Z ciasta
francuskiego wyciąć kółka o średnicy 5 cm.
Ułożyć na lekko
natłuszczonej blaszce ,posmarować jajkiem i piec w temp. 200 stop. około 7 min,
aż się ładnie zarumienią. Pod koniec można włączyć nawiew.
Sos coulis
-połowę malin zmiksować dodając cukier i przetrzeć przez sitko.
Sos wylać na
przygotowane talerzyki.
Upieczone, wyrośnięte
ciasteczka przeciąć w poprzek.
Ubić śmietanę z
1 łyżeczką cukru.
Spody
ciasteczek wypełnić ubitą śmietaną i malinami. Przykryć kapeluszem.
Ułożyć po trzy grzybki na sosie malinowym.