Soup with avocado.
Składniki.
125 ml śmietany
słodkiej
200ml bulionu z
drobiu
1 łyżka wytrawnego
sherry
sól
4 łyżki mąki
kukurydzianej
3 łyżki wody
sól
Wykonanie.
Z dojrzałego
awokado wydrążyć miąższ. Wlać śmietankę i zmiksować.
Dodać zagotowany
bulion, dobrze wymieszać .Doprawić solą ,sherry, pieprzem i odstawić.
Mąkę kukurydzianą
zagnieść z małą ilością wody, ciasto powinno być twarde.
Rozwałkować
zawinięte w papier pergaminowy na cienki
placuszek.
Upiec na dobrze
rozgrzanej żeliwnej patelni z obu stron na żółty kolor, pokroić w cienkie
paseczki i dodać do zupy.
Im
bardziej dojrzałe awokado ,tym zupa jest bardziej kremowa. Chodzi o
konsystencję, nie kolor..