Warto mieć w swoim menu
potrawę wykwintną, którą można przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika
między przystawką, a zupą.
Jedną z moich ulubionych jest łosoś w cieście francuskim na serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy stole.
Jedną z moich ulubionych jest łosoś w cieście francuskim na serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy stole.
300g łososia( filet bez skóry)
100g serka ziołowego np.Tartare
6 szt. szparagów lub więcej ze słoika
przyprawa do ryb
100g serka ziołowego np.Tartare
6 szt. szparagów lub więcej ze słoika
przyprawa do ryb
Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle.
Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na
serku ułożyć szparagi i następnie filet łososia.
Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem.
Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.
Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.
Piec w temp.190 stop około 20 min, do ładnego zrumienienia ciasta.
Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem.
Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.
Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.
Piec w temp.190 stop około 20 min, do ładnego zrumienienia ciasta.