Fried
Celery and carrot and tangerine
Składniki.
2
łodygi selera naciowego
1
marchew
1
mandarynka
1
łyżka oliwy
100
ml wina białego wytrawnego
1
łyżka soku z cytryny
sól,
gałka muszkatołowa
Wykonanie.
Łodygi
selera pokroić w 2-3 cm kawałki. Marchew w paski.
Podsmażyć na oliwie, podlać winem i dusić do
akceptowanej przez nas miękkości. Dorzucić cząstki mandarynek, posypać gałką
muszkatołowa i momencik smażyć. Smaczny dodatek do mięska drobiowego.
Powiększyłam zdjęcie i śmiem twierdzić, że to danie jest CUDNE!
OdpowiedzUsuńTrafiłam tu w poszukiwaniu zastosowania dla selera naciowego. I stwierdzam że naprawdę ciężko znaleźć coś "na ciepło". Chyba spróbuję z tym, mimo iż nie mam mandarynek ;)
OdpowiedzUsuń_______________________
Natalia, http://www.pieceofsimplicity.blogspot.com