Fasola czerwona [TUTAJ] |
2 śledzie, matiasy w oleju
2 cebule średnie
2 ogórki kiszone
3 jajka ugotowane
1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ]
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ketczupu
2 cebule średnie
2 ogórki kiszone
3 jajka ugotowane
1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ]
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ketczupu
Śledzie pokroić w paseczki .Wsypać osączoną i
przepłukaną na sicie fasolę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki oraz
jajka ugotowane na twardo.
Przecier wymieszać z
ketczupem, dodać do sałatki i wszystko wymieszać.
Odstawić na noc do lodówki.
Sałatka musi się dobrze "przegryźć".
Jeżeli mamy taką potrzebę, to możemy dosypać przyprawy. Ja tego nie czynię.
Jeżeli mamy taką potrzebę, to możemy dosypać przyprawy. Ja tego nie czynię.
Dzisiaj bede to cos robic...
OdpowiedzUsuńSerdecznosci
Judith
Fajna propozycja. Uwielbiam śledzie!
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń