.

środa, 14 września 2011

Czekoladowa impresja Christophera.

Składniki:

100g gorzkiej czekolady
100g serka mascarpone lub podobny zamiennik
100g śmietany kremówki
3 łyżki konfitury pomarańczowej

Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.

Pianka pomarańczowa.
Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.