.

niedziela, 9 marca 2014

Ryba po włosku.


Fish in Italian.

Składniki.
2 filety z ryby ( leszcz, dorsz) 
2 marchewki
1 cukinia
1 szalotka
1/2 cytryny
50g spaghetti
3 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy
6 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz

Wykonanie.
Marchewki obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować  al dente. Nie rozgotować.
Dwie łyżki warzyw trochę pokroić i wymieszać z posiekana szalotką i połówkami pomidorków.
Ryby posypać solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i usmażyć.
Spaghetti ugotować-7minut.
Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem.
Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki.
Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu.
Smacznego.