.

sobota, 9 lutego 2013

Śledziowa wieża.




Składniki:

Papryka konserwowa firmy Food&Joy [TUTAJ]
1 ugotowany ziemniak w łupinie,
1 łyżka majonezu
1 śledź matias w oleju pokrojony w paski
½ cebulki drobno pokrojone
Świeżo zmielony pieprz
1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę
1 mała papryka konserwowa [TUTAJ]

Wykonanie:

Ziemniak obrać, pokroić w talarki, rozłożyć ściśle w ausztycherze ( obręczy). Docisnąć łyżką i na ziemniakach rozsmarować majonez. Następnie go góry, warstwami. Śledź pokrojony w paski, cebulkę, cebulkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, ogórki i na wierzch paprykę.
Cebulka odbierze oliwę ze śledzia i nie trzeba jej niczym doprawiać.


3 komentarze:

  1. ale pyszne,bardzo lubię taką sałatkę z śledziem, ja dodaję do niej jeszcze warstwę jajek i buraczków:) Ty jak coś podasz to nawet najprostsze danie powoduje ślinotok:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale się prezentuję ;) uwielbiam śledzia ;)

    OdpowiedzUsuń