Summer fruit in
cream.
500 ml śmietany
kremowej
500 g mascarpone
2 łyżki cukru
pudru
1 melon
20 dag
winogrona
1 arbuz
5 brzoskwiń
250 g borówki
amerykańskiej
Wykonanie.
Śmietanę ubić.
Mascarpone
zmiksować z cukrem i delikatnie połączyć ze śmietaną.
Z arbuza
wydrążyć kulki i ułożyć w misie na śmietanie. Przykryć śmietana.
Następna
warstwa to winogrona, przekrojone, pozbawione pesteczek i przykryte śmietaną.
Brzoskwinie
obrać ze skórki ,pokroić w cząstki i ułożyć w misie .Przykryć śmietaną.
Z melona
wydrążyć kulki i do misy pod śmietanę.
Wierzch posypać
borówką i kleksami śmietany.
Oczywiście
zawartość misy może być jeszcze bardziej urozmaicona.