Camembert opiekany
1 opakowanie sera camembert
1jajko 3łyżki bułki tartej z orzechami włoskimi
żurawina
1gruszka
"poduszeczki" z ciasta francuskiego 6 sztuk
Poduszeczki z ciasta francuskiego pieczemy wcześniej i w potrzebie wyjmujemy z pudełka.
Mały camembert kroimy na 6 części.
Panierujemy w jajku i bułce tartej z orzechami.
Trójkąciki kładziemy na "poduszeczkach" i opiekamy z termo obiegiem w temp.200 parę minut, tak ,by ser się nie rozpłynął.
Serwujemy z żurawiną lub czerwoną borówką.
Prezentuję dwie wersje – 1. finger food, 2. Cały camembert z truskawkami i orzechami.
1 opakowanie sera camembert
1jajko 3łyżki bułki tartej z orzechami włoskimi
żurawina
1gruszka
"poduszeczki" z ciasta francuskiego 6 sztuk
Poduszeczki z ciasta francuskiego pieczemy wcześniej i w potrzebie wyjmujemy z pudełka.
Mały camembert kroimy na 6 części.
Panierujemy w jajku i bułce tartej z orzechami.
Trójkąciki kładziemy na "poduszeczkach" i opiekamy z termo obiegiem w temp.200 parę minut, tak ,by ser się nie rozpłynął.
Serwujemy z żurawiną lub czerwoną borówką.
Prezentuję dwie wersje – 1. finger food, 2. Cały camembert z truskawkami i orzechami.