.

sobota, 9 lutego 2013

Śledź w śmietanie.





2 szt. śledź  matias
100 ml. śmietana 18%
1 cebula pokrojona w kostkę
1 małe jabłko winne
½ łyżeczki tarty chrzan
½ sok z cytryny
Pieprz grubo mielony

Jabłko starte na tarce i chrzan skropić cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszać ze śmietaną. Polać pokrojone w paski śledzie, posypać  świeżo zmielonym pieprzem.


4 komentarze:

  1. Lubię śledzia w śmietanie, ale jeszcze nigdy nie jadłam z dodatkiem chrzanu. Muszę wypróbować. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczne :) jak zwykle wszystko pięknie i kolorowo podane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak dlugo moga byc sledzie w smietani ---czy mozna przygotowac kilka dni przed podaniem np.przed imieninami

    OdpowiedzUsuń