.

środa, 13 lutego 2013

Coctail z avokado .....




1 awokado, dojrzałe
1/2 ananasa świeżego lub z puszki
sok z 1 limety lub cytryny
2 łyżki brandy
2 łyżki konfitury limonkowej z tymiankiem
100 g szynka wędzona
Pestki 1 granatu
Kiełki z rzodkiewki


Oziębić 2 pucharki.
Awokado obrać ,pokroić w kostkę i skropić sokiem z limety.
Ananasa również obrać i pokroić w kostkę lub wykorzystać kostki z puszki.
Szynkę pokroić w paseczki.
Ułożyć w pucharkach ,polać łyżką brandy i dodać łyżkę konfitury limonkowo tymiankowej.
Ozdobić lionką, pestkami granatu i kiełkami rzodkiewki.

3 komentarze:

  1. Podobnie podaję tatara z łososia. Następnym razem spróbuję Twojego coctailu:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale wygląda w tych kieliszkach :) dla mnie bomba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No nie, to jest po prostu pychota!
    Serdecznosco
    Judith

    OdpowiedzUsuń