Frozen food yoghurt.
Przygotowałem
"mrożonkę", tak nazwałem ten produkt, wytrawną i słodką. Na obecne
upały doskonale się sprawdza jako przystawka i deserek.
Składniki.
400 ml jogurtu
greckiego
pomidorki
koktajlowe suszone
migdały
ocet balsamiczny-krem
Wersja wytrawna banalnie prosta.
Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy cienką warstwę jogurtu i wciskamy suszone pomidorki koktajlowe i posypujemy migdałami. Wstawiamy do zamrażarki i 1-1,5 h możemy podawać.
Podałem z octem balsamicznym.
Wersja słodka.
400 ml jogurtu
greckiego
1 łyżka cukru
orzechy włoskie
jagody
amerykańskie
syrop klonowy
Wersje słodką wykonujemy analogicznie do wytrawnej, dodając
do jogurtu cukier.
Podałem
z syropem klonowym.
PS.
Inspiracją był przepis Carelajna na DS.
może i wersje banalne, ale jakie pomysłowe:) a możesz zdradzić jaki ocet balsamiczny używasz? próbował kilka i jakoś mnie nie przekonują
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
No właśnie - tu pomysł robi robotę!
OdpowiedzUsuń