.

sobota, 8 czerwca 2013

Sałatka-przystawka ze szparagów.




Składniki:

250g szparagów zielonych lub białych
1 grapefruit
Sos.
100ml śmietany
3 łyżki białego wytrawnego wina
3 łyżki mięty ,świeżej  ,posiekanej
sól ,pieprz


Wykonanie:

Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z solą i cukrem . Osączyć i ostudzić. 
Odciąć główki ,a resztę łodygi pokroić na 1-2 cm kawałki.
Grapefruit dokładnie obrać i pokroić na małe kawałki.
W miseczkach , kielichach ułożyć szparagi i kawałki grapefruita i polać sosem przygotowanym z podanych składników.
Ta prosta przystawka na pewno zasmakuje każdemu.

4 komentarze:

  1. Fajna propozycja. Uwielbiam grapefruity, ale zawsze wcinam je same, nigdy wkomponowane w całe danie. Może czas to zmienić?
    http://dariawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentują w tych pucharkach:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak zwykle, efektownie, pysznie... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda bajecznie!! proszę o małego głosika na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*

    OdpowiedzUsuń