Składniki:
250g szparagów zielonych lub
białych
1 grapefruit
Sos.
100ml śmietany
3 łyżki białego wytrawnego wina
3 łyżki mięty ,świeżej ,posiekanej
sól ,pieprz
1 grapefruit
Sos.
100ml śmietany
3 łyżki białego wytrawnego wina
3 łyżki mięty ,świeżej ,posiekanej
sól ,pieprz
Wykonanie:
Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z solą i cukrem . Osączyć i ostudzić.
Odciąć główki ,a resztę łodygi pokroić na 1-2 cm kawałki.
Grapefruit dokładnie obrać i pokroić na małe kawałki.
W miseczkach , kielichach ułożyć szparagi i kawałki grapefruita i polać sosem przygotowanym z podanych składników.
Ta prosta przystawka na pewno zasmakuje każdemu.
Fajna propozycja. Uwielbiam grapefruity, ale zawsze wcinam je same, nigdy wkomponowane w całe danie. Może czas to zmienić?
OdpowiedzUsuńhttp://dariawkuchni.blogspot.com/
Pięknie się prezentują w tych pucharkach:-)
OdpowiedzUsuńJak zwykle, efektownie, pysznie... :)
OdpowiedzUsuńwygląda bajecznie!! proszę o małego głosika na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*
OdpowiedzUsuń