Składniki :
1 średnia cukinia
1 opakowanie sera koziego lub feta
1 puszeczka filecików z anchovies
2 pomidory dojrzałe
1 mała cebula
25 g parmezanu
bazylia
sól, pieprz
oliwa
Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
Sos cukiniowo - pomidorowy.
Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
1 opakowanie sera koziego lub feta
1 puszeczka filecików z anchovies
2 pomidory dojrzałe
1 mała cebula
25 g parmezanu
bazylia
sól, pieprz
oliwa
Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
Sos cukiniowo - pomidorowy.
Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
Na każdy pasek cukinii
położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć
wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .
Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.
Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.
Fantastycznie wyglądają:) Kasia
OdpowiedzUsuńpiękna kompozycja:)
OdpowiedzUsuńSmakowite danie i pięknie podane!
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wygląda. Smakuje pewnie jeszcze lepiej mmm ;)
OdpowiedzUsuńświetna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńI znowu nakapałam śliną na klawiaturę...
OdpowiedzUsuńWyglądają wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńjak Ty to wszystko pięknie podajesz!!
OdpowiedzUsuń