Chicken with
harissa
1 pierś z kurczaka
2 szalotki
Marynata.
1 łyżeczka harissy
2 łyżki oleju
sezamowego
świeży rozmaryn
pieprz
sól
Wykonanie.
Umytą, osuszoną
pierś pokroić na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu.
Na marynatę
wymieszać harissę z olejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać
rozmaryn i marynować 1 h.
Szalotki obrać i
pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałki
Nabić na patyczki
mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut,
obracając szaszłyczki.
Pyszna propozycja na nowy smak kurczaka:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń