Red
cabbage soup
Składniki.
50
dag kapusty czerwonej
3
ziemniaki
1
jabłko
1
cebula
1,5
l wywaru mięsnego lub warzywnego
6
szt. białe kiełbaski
1
łyżka masła
sól
pieprz
natka
pietruszki
Wykonanie.
Oczyszczoną
kapustę pokroić w kostkę. Zalać 1 litr wywaru i ugotować. Pokrojone w kostkę
ziemniaki zalać resztą wywaru i ugotować.
Białe
kiełbaski ugotować, wyjąć je, a wywar dolać do kapusty.
Cebulkę
pokroić i przesmażyć z pokrojonymi kiełbaskami.
Do
kapusty dodać ugotowane ziemniaki, cebulkę z kiełbaskami i plasterki jabłka.
Doprawić
solą i pieprzem, chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.
Czegoś takiego jeszcze nie jadłam... :) Bardzo ciekawy pomysł...
OdpowiedzUsuńale masz pomysły:) zawsze mnie zaskakujesz:)
OdpowiedzUsuńkwaśnica z czerwonej kapusty <3
OdpowiedzUsuń