Mashed potato with egg.
Składniki.
4 ziemniaki
1 kostka przyprawy Kucharek
1 łyżeczka masło
1 łyżeczka śmietana
0,5 cebula
10 dag kiełbasa gospodarska
5 dag boczek wędzony
olej do smażenia
pieprz
chilli
1 jajko
szczypiorek
Wykonanie.
Ziemniaki obrać. Zalać wodą, dodać Kucharka, ugorować. Do
ugotowanych ziemniaków dodać 1 łyżeczkę masła i 1 łyżeczkę śmietany 18%.
Ziemniaki utłuc na puree.
Cebulę pokroi w kostkę. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę,
boczek pokroić drobniej. Do smażonej na oleju cebuli, dodać pokrojony boczek, a
następnie kiełbasę. Chwilę poddusić i posypać pieprzem.
Metalowe kółko (ausztycher) położyć na talerzu i rozłożyć
w nim połowę ziemniaków. Na ziemniaki położyć połowę przesmażonej cebuli, boczku i kiełbasy.
Czynność powtórzyć jeszcze raz. Na tak przygotowaną wieżyczkę położyć usmażone
jajko i posypać odrobiną chilli i szczypiorku.
Bardzo udana kompozycja. Chris, masz doskonałe pomysły jak oko nacieszyć zanim zje się coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ...dzisiaj na obiad Twoje danie....myślę,że uda się ,a patrząc na przepis ,bedzie łatwo i smacznie.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNarobiles apetytu ...mojemu mężowi...
OdpowiedzUsuńDanie na 3 razy P - Proste Piękne Pyszne.
OdpowiedzUsuńdanie w sam raz dla mnie, bo ziemniaki mogę jeść na każdy posiłek :)
OdpowiedzUsuńpodane, jak zawsze, po mistrzowsku
Bo to trzeba mieć pomyślunek, jak z prostych składników złożyć coś tak apetycznego :-)
OdpowiedzUsuńUna vera bontà !!! Complimenti !!! :)
OdpowiedzUsuń