Pork tenderloin
Składniki:
0,5 kg polędwica wieprzowa
3 plastry ser żółty gouda
3 plastry szynka wieprzowa
5 dag masło
liście szpinaku
sól
pieprz
sambal oelek
Wykonanie:
Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać
przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal
oelek.
Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście
szpinaku. Całość zrolować, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki (
schłodzić), a następnie pokroić w plastry.
Pokrojoną w plastry polędwicę nabić po 2 kawałki na patyki i smażyć z obu stron
na oleju. Dobrze smakuje z sosem guacamole.
Przepis bardzo mi się podoba, tylko czym mogę zastąpić sambal oelek?
OdpowiedzUsuńNie dość że nie mam to jeszcze zupełnie nie znam tego sosu,
Pozdrawiam cieplutko:)
Sos „sambal oelek” jest egzotyczną przyprawą, której głównym składnikiem w 70% jest czerwona papryczka chilli. Ja kupiłam w Almie.
UsuńNa taką polędwicę chętnie bym się skusiła :)
bardzo apetyczne danie, u Ciebie zawsze można znaleźć coś inspirującego!
OdpowiedzUsuńŚwietny sposób na polędwicę ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDeliciosa preparación!!!
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmmm pycha
OdpowiedzUsuńsmakowicie!!!
OdpowiedzUsuńroladki podane troszkę inaczej :) bardzo apetycznie to wygląda, aż chciałoby się skubnąć kawałek :)
OdpowiedzUsuńświetne, wygląda fantastycznie, do tego smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł taki imprezowy na podanie roladek :-)
OdpowiedzUsuń