Roast haunch of
venison.
Składniki.
0,5 litra mleka
100ml wina
czerwonego
5 dag śliwek
suszonych
2 dag rodzynek
1łyżka smalcu
przyprawy:
jałowiec,
sól,
pieprz,
rozmaryn,
tymianek
papryka mielona,
Wykonanie:
Mięso umyć, zdjąć
błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć,
natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć mąką i zrumienić na
silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod
przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki.
Miękkie mięso
pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .
Sos
połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.
jakie pyszności wygląda obłędnie. Uwielbiam mięsko muszę się do Ciebie wprosić na kolację:) Pozdrawiam serdecznie życzę cudownego weekendu :)
OdpowiedzUsuńale rarytasy, nie jadłam dziczyzny i chętnie bym spróbowała:D
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam sarniny... Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuń