Przepis na 4 porcje:
4 filety z matiasów
1 pomarańcza
2 jabłka
1 garść winogron
3 łyżki chrzanu
1 pomarańcza
2 jabłka
1 garść winogron
3 łyżki chrzanu
1 cebula
1 szklanka gęstej śmietany
Śledzie pokroić w paseczki. Pomarańcze obrać ze skórki i albedo (białe włókna),pokroić na małe cząstki.
Winogrona przekroić na pół i zdjąć skórkę.
Jabłka zetrzeć na wiórki.
Śmietanę połączyć z chrzanem i jabłkiem, wymieszać z pozostałymi składnikami.
1 szklanka gęstej śmietany
Śledzie pokroić w paseczki. Pomarańcze obrać ze skórki i albedo (białe włókna),pokroić na małe cząstki.
Winogrona przekroić na pół i zdjąć skórkę.
Jabłka zetrzeć na wiórki.
Śmietanę połączyć z chrzanem i jabłkiem, wymieszać z pozostałymi składnikami.
Wspaniała!
OdpowiedzUsuńPowiem Ci szczerze, że gdybyś chciał mnie wypłoszyć, to tylko śledziami.. Choć nie mówię, że nie zrobię.. ;)
OdpowiedzUsuń