Fruity cheesecake
cold
1 kg serka
homogenizowanego
3 galaretki
agrestowe
10 dag
biszkoptów
10 dag drażetek
czekoladowych herbatnikowych
50 dag winogron
1 owoc granatu
1 galaretka
pomarańczowa
Wykonanie.
Winogrona
przekroić na pół i usunąć pestki.
Tortownicę,24 cm,
wyłożyć biszkoptami i drażetkami.
Galaretki
agrestowe rozpuścić i przestudzić.
Galaretki
wymieszać z serkiem. Połowę wyłożyć na biszkopty.
Ułożyć część
winogron i drażetki. Przykryć resztą serka.
Wierzch
udekorować połówkami winogron i pestkami granatu.
Zalać galaretką pomarańczową i odstawić do całkowitego stężenia.
Mniam poproszę kawałeczek!! Pozdrawiam i zapraszam również do Nas!
OdpowiedzUsuńno no świetnie się prezentuje :) miłego dnia!
OdpowiedzUsuńJeszcze smak lata :)
OdpowiedzUsuńOj poczestowałabym sie troszeczke ...ale sobie spisze i zrobie ..;)
OdpowiedzUsuń